tiistai 12 marraskuu 2019

Lounais-Suomen latualue

Vammalan Retkeilijät ry kuuluu Lounais-Suomen latualueeseen, joka on yksi Suomen Latu ry:n kahdeksasta latualueesta. Lounais-Suomen latualueen alueyhdyshenkilö on Marjo Tahvanainen, Vammalan Retkeilijöistä.

Latualueen yhteisiä tilaisuuksia ovat kevään koulutuspäivä sekä syksyn aluekokous. Lisäksi järjestetään latualueen yhteisiä matkoja, retkiä tai muita tapahtumia ja mikäli järjestäjä löytyy, niin järjestetään vielä latualueen yhteinen pikkujoulu.

Tälle sivulle päivitetään tietoa sekä Suomen Ladun että Lounais-Suomen latualueen asioista ja tapahtumista.

ALUETYÖRYHMÄ

Aluetoiminnan kehittäminen on yksi Suomen Ladun strategian painopisteistä. Aluetoimintauudistuksen keskeisin toiminta on ollut aluetyöryhmien perustaminen. Aluetyöryhmä toimii yhdessä alueyhdyshenkilön kanssa. Työryhmä toimii jäsenyhdistysten tukena ja vahvistaa yhdistysten keskinäistä viestintää.  Aluetyöryhmän jäsenet tekevät yhdistysvierailuja yksin, kaksin ja koko työryhmänä.

Lounais-Suomen latualueen aluetyöryhmä 2019:

Petri Eskola (Huovinretki)
Seppo Valio (Vammalan Retkeilijät)
Tarja Aittala (Raision Rinkka)
Reija Koivu, lasten- ja perheiden toiminta, Latunen -edustaja
Marjo Tahvanainen (alueyhdyshenkilö)
Ilpo Vuori (Suomen Ladun hallituksen edustaja)


MENNEET TAPAHTUMAT

Lounais-Suomen latualueen syyskokous 29.9.2018
Kokousmuistio tästä linkistä.

Latualueen pikkujoulu la 17.11.2018, Laitilassa. 

Puheenjohtajien ilta 5.3.2019

Lounais-Suomen latualueen aluetyöryhmä kutsui latualueen latuyhdistysten puheenjohtajat koolle keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Puheenjohtajien ilta järjestettiin tiistaina 5.3. Yläneen Luontokapinetissa (www.luontokapinetti.fi)

Latualueen kevätkoulutus la 6.4.2019 Tunteet Hukassa metsäseikkailu

Perusidea: valmiita polkutauluja kierretään ohjaajan johdolla tai perheen kanssa omatoimisesti. Matkan varrelle on sijoitettu taikapusseja, joiden tehtäviä suorittaen päästään seikkailussa eteenpäin kohti eläimiä, joilla on tunteiden salaisuudet ja tunnesymbolit hallussaan. Tavoitteena on palauttaa metsään ja metsän eläimille tunteiden tasapaino. Metsäseikkailu opettaa erilaisia tunteita sekä luonnon ja eläinten kunnioittamista. Tunteet Hukassa -metsäseikkailu sisältää aistiharjoituksia, kehontuntemusharjoituksia, luontotyöskentelyä ja tarinallisuutta.

Lola ympäri -polkupyöräviesti 2.5.-14.6.2019

Lounais-Suomen latualueen ympäripyöräily -polkupyöräviesti. Suomen Latu ja Lounais-Suomen latualue halusi tuoda esille pyöräilyn hyvinvointivaikutuksia ja edistää pyöräilyä kaikille soveltuvana kuntoilumuotona. Viestikapula kävi alueemme joka paikkakunnalla, jossa on latuyhdistys. Paikkakunnan latuyhdistyksen edustaja/edustajat ottivat viestin vastaan ja veivät eteenpäin. Vammalan Retkeilijät sai viestikapulan Äetsän Kunto81 edustajilta. Viesti vietiin Punkalaitumelle, Punkalaitumen Latu ja Polku ry:n edustajille.

 

Lisätietoa tapahtumasta   https://www.facebook.com/lolaympari/

 

Satakunnan Kansansoutu 5.-7.7.2019

Satakunnan kansansoutu oli yksi Lounais-Suomen latualueen aluetapahtumista. Alueen "LoLa vene" oli lähes täynnä joka päivä.

TULEVAT ALUETAPAHTUMAT

Retkiruokaa luonnosta -koulutus 31.8.2019 

Paikka: Rantapiha, Savojärven reitin varrella, Kurjenrahkan kansallispuisto

Latualueen syyskokous la 5.10. Piknik -risteily Turku-Maarianhamina-Turku

-> -> Haluaisitko osallistua aluetapahtumiin? Ota yhteyttä p. 050 377 6596/Marjo tai marjo.tahvanainen (a) netti.fiKuva: LoLa:n vene lähdössä Satakunnan kansansoutuun vuonna 2018.


Kuva: Latualueen pikkujoulut Louhenlinnassa, Laitilassa 17.11.2018. (M.Tahvanainen)

 

Kuva: Latualueen syyskokous M/S Amorella 29.9.2018. Kuvan otti Elli Keisteri-Sipilä.

Kuva: Latualueen koulutuspäivä, aiheena kuvankäsittely

Kuva alla: Lounais-Suomen latualueen syyskokous 30.9.2017 Viking Linen piknikristeilyllä Tku-Mar-Tku. Mukana edustajat 20 eri latuyhdistyksestä.

Kuvat alla: Lounais-Suomen latualueen pikkujoulut la 18.11.2018 (kuvat Huittisten Latu ja Polku ry:n valokuvista)